Zdjęcia restauracji

{{ section.title }}

Restauracja Piano to magiczne miejsce w samym sercu Lublina. Udało nam się tu zebrać fantastyczną grupę ludzi, którzy pod batutą genialnego szefa kuchni – Pana Piotra Huszcza – komponują autorskie potrawy.

Staramy się, by każde sezonowe menu z wykorzystaniem bogactw naszego regionu było wyjątkowe i nawiązywało do polityki slow.

Odważne połączenia smakowe i nowoczesne techniki oparte na tradycjonalizmie pozwolą nam przenieść Państwa w kulinarną podróż po naszym regionie z dreszczykiem światowych wpływów.

Wizyta u nas będzie dla Państwa niepowtarzalną okazją, by oddać się w wir eksperymentalnych kompozycji smakowych z wykorzystaniem niedocenionych lub zapomnianych produktów. Zapraszamy na cotygodniową, wielodaniową odsłonę jednego z nich.

Ciągle podnoszące swoje kwalifikację na kursach i szkoleniach ambitny zespól kelnerów z pasja oprowadzi Państwa po naszym kulinarnym dziedzictwie.

Zapraszamy i życzymy wspaniałych wrażeń smakowych.

Na zimno

Tatar wołowy/szczypiorek/cebula/świeże zioła/marynowana kalarepa w occie winnym/żółtko confit/masło ziołowo-czosnkowe

26 zł

Sałatka z serem emmentaler/mango/groszek cukrowy/ogórek/rucola/musztardowiec/szpinak/dresing miodowo-musztardowy

23 zł

Sałatka z jajkiem poszetowanym/rzodkiewka/olej szczypiorkowy/grzanka z chleba ziarnistego/rucola/sałata lodowa/kwiaty jadalne/ziołowy vinegrette

19 zł

Na ciepło

Zupa jarzynowa/klopsiki cielęce/makaron ziołowy/kalafior/brokuł/marchewka/koperek

13 zł

Botwinka/młode ziemniaki/boczek wędzony ze świni rasy puławskiej/faszerowane jajko z ziołową skorupką

12 zł

Ravioli z kaczką/ocet truskawkowy/masło/pieprz kolorowy/nasturcja/ musztardowiec

23 zł

W środku

Filet z indyka gotowany sous vide/curry/kalarepa/bób/ boczek ze świni rasy puławskiej/jogurt naturalny/mięta

29 zł

Karczek wołowy gotowany sous vide/puree z kalafiora/puder z czarnych oliwek/emulsja koperkowa/pistacje/bursztyn/sól morska/szparagi/ziemniaki

39 zł

Łosoś z pieca/prażynki z ryżu/młoda soja/czosnek/bataty/nasturcja/cytryna/bluszczyk kurdybanek/musztardowiec/bazylia/kwiaty ogrodowe

36 zł

Filet z kaczki/ocet balsamiczny/truskawka/kolendra/wątróbka drobiowa/rolada cebulowa/kalafior/brokuł/ciemny sos z porto

39 zł

Pieczona botwina/buraczane gnocchi/ser philadelphia/żółtko/szczypiorek/ziołowo-czosnkowe pesto

23 zł

Polędwiczka cielęca/szpinak/groszek cukrowy/sos holenderski/młode ziemniaki/sałata masłowa/rzodkiewka/czosnek niedźwiedzi/ trybula

43 zł

Tagliatelle szpinakowe/ mus pomidorowy/ krewetki/twaróg z mleka krowy białogrzbietej/krem balsamiczny/czosnek

26 zł

Na koniec

Panna cotta/pistacja/truskawki/śmietanka/sosna/czekolada/bratki/krokant migdałowy/rokitnik

14 zł

Sorbet rabarbarowo-truskawkowy/karmel/sól morska/prażynki pszenne/czekolada/musli

14 zł

Mus z jogurtu naturalnego/yuzu/biszkopt miętowy/ziemia czekoladowa z chili/jeżyna /rabarbar

13 zł